In Monitorul Oficial NR. 1045 din 10 decembrie 2018 a fost publicata HG nr. 937/2018, prin care a fost adoptat salariul minim garantat in plata valabil incepand cu 01 ianuarie 2019.

Vezi aici hotararea privind modificarea salariului minim.

Documentul reglementeaza salariul minim brut garantat in plata, care se va majora incepand cu data de 1 ianuarie 2019 de la 1900 lei lunar cat este in prezent la 2080 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand 12,43 leri/ora.

 

Salariul minim se stabileste diferentiat, astfel:

a) Suma de 2.080 lei pentru persoanele care nu au studii superioare;

b) Suma de 2.350 lei pentru persoanele incadrate in functii ce impun nivel de studii superioare, iar aceste persoane au o cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare.

 

Conform punctului b), nu orice persoana care a absolvit o facultate si are vechime in munca mai mare de un an, va beneficia de salariul minim brut de 2.350 lei, ci doar cele care sunt incadrate pe o functie care impune obligatia de a avea studii superioare.

De exemplu, un economist ( cu studii economice superioare absolvite), daca efectueaza doar activitati ce necesita studii medii ( de exemplu activitati de secretariat – cod COR 412001 Secretara Nivelul de instruire: 2 (studii medii) ), atunci aceasta persoana nu va beneficia de salariul minim brut garantat de 2.350 lei.

Puteti consulta aici ORDINUL Nr. 1832/856/2011 privind aprobarea Clasificării ocupaţiilor din România COR- nivel de ocupaţie (şase caractere).

 

Nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei (art.260 alin.(1) lit.a) din Codul muncii).

Modificarea salariului minim se transmite obligatoriu in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii.

Majorarea salariului minim trebuie adusa la cunostinta salariatului anterior producerii modificarii, pentru a respecta obligatia angajatorului de informare a salariatilor, obligatie prevazuta la art.17 alin.(1) si (2) si (5) din Codul muncii:

 

ART. 17

(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.

(2) Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz.

….

(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, anterior producerii modificării, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege sau în contractul colectiv de muncă aplicabil.”

 

Netransmiterea majorarii salariului minim in registru in termenul prevazut mai sus constituie contraventie si se sanctioneza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei (art.8 alin.(2) lit.e) din HG nr.905/2017).

 

Daca doresti sa afli mai multe informatii de la specialistii nostri in resurse umane, sau doresti servicii de contabilitate Cluj Napoca , nu ezita sa ne contactezi aici.

 

Urmărește-ne in continuare pe blog, pentru a citi articole viitoare, cum ar fi:

Vreau să imi deschid in punct de lucru.Ce am de facut?

Despre cesiuni de părti sociale

Lichidare firma Cluj Pas cu Pas

Modificare sediu firma

 

Ne gasesti si pe canalul nostru de stiri

Urmarește și pagina noastră de facebook, pentru a fi la curent cu noutățile legislative.Like+Share…

Un like?
  •  
  •